Makelaar in Enschede!

Enschede is een bruisende stad en gemeente in prachtige Twente, dit is gelegen in het oosten van de Nederlandse provincie Overijssel en met alle omringende dorpen grenst de stad Enschede aan Duitsland.

Onder de gemeente Enschede vallen, naast de stad Enschede, de dorpen Lonneker, Boekelo,Usselo, Glanerbrug en diverse buurtschappen. De gemeente telt 158.961 inwoners (1 januari 2019) met circa 160 nationaliteiten. Enschede is daarmee de grootste stad van Overijssel en naar inwoneraantal de veertiende gemeente van Nederland.

Wat is er te doen?

Enschede is een stad waar veel te doen is. Er zijn in de stad diverse activiteiten te doen, van een stadswandeling tot de Grolsch bierbrouwerij rondleinding tot aan het gezellige uitgaan in de binnenstad van Enschede. Aanraders van activitetien zijn een rondleiding in de bekroonde woonwijk "Roombeek", gezellig shoppen in de binnnenstad en bezoek aan de Twentsche Foodhal is ook altijd erg lekker!   

Woning verkopen in Enschede

Meer informatie.....

Waarde van huis in Enschede

Meer informatie....

Makelaar in Enschede nodig?

Meer informatie....

Geschiedenis van Enschede

Industriële revolutie van Enschede en de Tweede Wereldoorlog

De textielfabrikanten bouwden luxe buitenverblijven aan de rand van de stad, zoals hier: Zonnebeek
De stad bleef relatief onbetekenend tot in de 18e eeuw, toen de textielnijverheid tot ontwikkeling kwam. Na de onafhankelijkheid van België in 1830 werd de textielindustrie in Twente sterk gestimuleerd door het Rijk. De derde stadsbrand van 1862 (de eerste was in 1517, de tweede in 1750), waarbij nagenoeg de hele stad werd verwoest, zorgde ervoor dat deze ontwikkeling in een stroomversnelling terechtkwam.

Enschede groeide uit tot het belangrijkste centrum van textielproductie in Nederland. De bevolking van de textielstad vervijfvoudigde tussen 1870 en 1900. Textielfamilies als Van Heek, Ter Kuile, Jannink, Blijdenstein, Tattersall & Holdsworth en Menko vormden een machtige oligarchie die een duidelijk stempel drukte op de stedelijke samenleving. De textiel heeft veel sporen nagelaten, onder andere in de vorm van voor die tijd zeer moderne woonwijken. Een belangrijk voorbeeld daarvan is de Krim (1861), de eerste wijk gebouwd voor arbeiders die omstreeks 1900 werd verwaarloosd en vervolgens rond 1935 werd afgebroken. Bron: Wikipedia

Wilt u een woning verkopen of aankopen in Enschede? Dan heeft u de beste makelaar voor de klus gevonden. iQ Makelaars Almelo biedt u een vrijblijvende waardebepaling aan binnen 48 uur! Neem snel contact met ons op voor meer informatie.

Succesvol verkocht

Kottendijk enschede verkochtSladenhuishoek enschede verkochtSloetsweg hengelo verkochtWoning verkocht Almelo

Meer informatie? Vrijblijvend een afspraak maken?

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Verstuur