iQ Makelaars Feedbackcompany
9.5 10
202 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Begrippenlijst bij aankoop woning

Bij het kopen of verkopen van een woning krijgt u vaak te maken met verschillende vaktermen en begrippen. Om u verder op weg te helpen hebben wij enkele begrippen hieronder toegelicht. 

Wij kunnen u ook helpen met de verkoop of aankoop van een woning. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. 

Calcasa

Calcasa is een onafhankelijk technologiebedrijf gespecialiseerd in de geautomatiseerde waardering en de statistische analyse van onroerend goed voor hypotheek- en vastgoedorganisaties.

Het door Calcasa ontwikkelde Automated Valuation Model voor de waardebepaling van individuele woningen en portefeuilles wordt internationaal erkend voor zijn nauwkeurigheid en betrouwbaarheid door toezichthouders, ratingbureaus, accountants, de taxatiebranche en opdrachtgevers.

Bankgarantie

Een garantie van een Nederlandse bank dat de koper zijn verplichtingen uit de koopovereenkomst zal nakomen voor het bedrag dat genoemd is.

Kosten koper

Hier worden de volgende kosten onder verstaan: notariskosten voor de akte van levering, kosten van het Kadaster, overdrachtsbelasting

Makelaarskosten en hypotheekkosten vallen hier niet onder.

Ontbindendevoorwaarde

Voorwaarden die in de koopovereenkomst kunnen worden opgenomen. Indien een voorwaarde in vervulling gaat kan de overeenkomst (meestal kosteloos) worden ontbonden. Een ontbindende voorwaarde kan onder meer betrekking hebben op de financiering, het verkrijgen van een verblijfsvergunning, het verkrijgen van de Nationale Hypotheek Garantie of de uitkomst van een bouwkundig advies.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Een waarborgfonds dat borg staat wanneer de geldlener de rente en aflossing van zijn hypothecaire geldlening niet meer betaalt. U kunt een hypothecaire geldlening afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie. Dit scheelt u in het rentepercentage en de hoogte van het hypotheekbedrag. Voor het krijgen van een financiering met NHG is een koopsom grens vastgesteld. Boven deze koopsom kunt u geen financiering met NHG verkrijgen. Voor meer informatie over de actuele NHG regels, zie Nationale hypotheek garantie.

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Almelo
Twentepoort Oost 34
7609 RG Almelo

Makelaar Almelo  iQ Makelaars Almelo
Makelaar Almelo  0546 305 301
Whatsapp +31 6 135 274 00

0546 - 305 301

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen