iQ Makelaars Feedbackcompany 9,5 10
iQ Makelaars Funda
9,5 10

Energielabel aanvragen bij verkoop woning?

Met een energielabel zie je in één oogopslag hoe zuinig jouw huis is. In januari 2015 hebben alle circa 5 miljoen huiseigenaren een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is gebasseerd op onder andere het bouwjaar. Het energielabel van je woning laat onder meer zien hoe goed jouw huis geïsoleerd is. Bij het verkopen van je huis is een definitief energielabel verplicht.

Wat is het energielabel? 

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van jouw woning. Het doel van het energielabel is om huiseigenaren een woning energiezuinig te laten maken en om (in energietechnische zin) het comfort te vergroten. Benieuwd naar het energielabel van jouw huis?

Neem gerust contact op.

 

Energielabel aanvragen

Energielabel aanvragen

Waarom een energielabel aanvragen? 

Met een energielabel krijgen kopers en huurders een beter inzicht in de prestatie van een woning, deze is zuinig of juist niet. Hiermee kan de koper of huurder een bewuste keus maken voor welke woning er wordt gekozen. 

Bij de verkoop en verhuur van een woning is verkoper en verhuurder verplicht om een geldig energielabel aan de koper of huurder te overhandigen. Gebeurt dit niet voordat de eigendom of sleutels zijn overgedragen dan riskeert de verkoper of verhuurder hiermee een boete. Deze boete is beduidend hoger dan de kosten voor een geldig energielabel. 

Kan ik naast een energielabel ook een bouwtechnische keuring aanvragen? 

Wij kunnen uiteraard ook begeleiden in een bouwtechnische keuring bij aankoop of verkoop van je
woning. Dit wordt altijd aangevraagd door een onafhankelijke keurder.

Vragen? Neem contact met ons op

Weten welk energielabel jij hebt?
Vraag gratis advies

Welke partij zorgt voor de uitvoering bij het aanvragen van het energielabel? 

De aanvraag van een energielabel, bouwtechnische keuring of een bouwtechnisch consult gebeurt altijd onafhankelijk en hier hebben wij de expertise ingeschakeld van een deskundige (externe) organisatie. iQ Makelaars is immers specialist in aan-/ verkoop en geen keurende instantie. Wij hebben daarom de expertise ingeschakeld van Perfectkeur.

Zij zijn geheel onafhankelijk, zij nemen de woningen op en zullen deze deskundig uitwerken tot een bouwtechnische rapport of een correct energielabel. Hiermee ben je altijd verzekerd van het juiste advies, een overzichtelijke uitwerking van de woning en deskundigheid van mensen met veel ervaring.  

Vul het onderstaande formulier in en vraag gelijk het product aan welke jij nodig hebt.

 

Contact

iQ Makelaars Almelo
Twentepoort Oost 34
7609 RG Almelo

Makelaar Almelo  iQ Makelaars Almelo
Makelaar Almelo  0546 305 301

0546 - 305 301

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen