iQ Makelaars Feedbackcompany
9.5 10
200 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Almelose wijk Westerdok met 400 woningen

1 minuten lezen

Terug

Een nieuwe wijk genaamd Westerdok staat op de planning in Almelo, gelegen langs de Waterboulevard tegenover de rechtbank. Met ongeveer 400 woningen zal deze wijk op slechts een steenworp afstand van de binnenstad verrijzen. Het gemeentebestuur heeft besloten om maar liefst 3 miljoen euro te investeren in dit ambitieuze project.

Het budget zal worden gebruikt voor het opstellen van een stedenbouwkundig plan voor Westerdok, waarin onder andere wordt bepaald welk type woningen waar komen en in welke aantallen. Het doel is om een duurzame groene wijk aan het water te creëren, waar bewoners kunnen genieten zonder last te hebben van overmatige hitte.

De plannen voor Westerdok zijn opgenomen als "sleutelproject" in de woonagenda Twente 2030 en de woondeal met het Rijk, wat aantoont dat het gemeentebestuur van Almelo voortvarend te werk wil gaan. Met een miljoenensubsidie vanuit Den Haag en een bijdrage van 75.000 euro van de provincie Overijssel, staat Westerdok in de schijnwerpers. Verschillende projectontwikkelaars, waaronder Becks en Van Rijt, Koopman Vastgoed, Droste en Neijboer, hebben grond aangekocht.

De gunstige ligging van Westerdok maakt het een unieke plek voor een woonwijk. Bewoners van de aangrenzende Brugstraat kunnen hier al van profiteren, omdat ze dichtbij genoeg zijn om van het bruisende centrum te genieten, maar ver genoeg om geen overlast te ervaren. Het gemeentebestuur benadrukt dat Westerdok een ideale locatie is om wonen en werken te combineren, vooral met de mogelijkheid van bijzondere waterwoningen langs de Waterboulevard. Hoogbouw zal naar verwachting het beeld bepalen, met voornamelijk koopwoningen in het middel- en hogere segment.

Het college van B en W overweegt zelfs om de locatie van de huidige rechtbank te betrekken bij Westerdok, aangezien er binnenkort een nieuwe rechtbank wordt gebouwd naast het perceel. De eigenaar van het gerechtsgebouw, Rietveld Vastgoed, houdt zich echter op de vlakte over de mogelijkheid van woningbouw op die locatie. Vijf gebouwen, waaronder de Brandweerweerkazerne, Javatoren, stationsgebouw, belastingkantoor en de stadskliniek van Dimence, zullen behouden blijven in het plangebied voor Westerdok, waar de nieuwe wijk omheen gebouwd wordt.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 26/05/2023

Contact

iQ Makelaars Almelo
Twentepoort Oost 34
7609 RG Almelo

Makelaar Almelo  iQ Makelaars Almelo
Makelaar Almelo  0546 305 301
Whatsapp +31 6 135 274 00

0546 - 305 301

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen