iQ Makelaars Feedbackcompany
9.5 10
202 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Blauw-witte Gorterbrug onderwerp in Lubach’s Avondshow

1 minuten lezen

Terug

In een recente aflevering van het populaire tv-programma De Avondshow, nam BN'er Arjen Lubach Almelo's uiting van solidariteit met Israël op de hak. De humoristische presentator uitte zijn spot over de kleurrijke Egbert Gorterbrug in Almelo, die om de zeven seconden blauw en wit oplichtte, de kleuren van de Israëlische vlag. Deze actie van de gemeente Almelo was bedoeld als steunbetuiging aan 'alle onschuldige slachtoffers en iedereen in de stad met naasten daar.'

De Avondshow wees erop dat Almelo zich nu in het gezelschap van Berlijn en Brussel bevindt, waar de Israëlische vlag prominent wordt geprojecteerd op respectievelijk de Brandenburger Tor en het gebouw van de Europese Commissie. Arjen Lubach merkte echter humoristisch op dat de Israëlische vlag op de Egbert Gorterbrug niet te zien is, aangezien deze slechts de kleuren blauw en wit vertoont. Hij merkte op dat deze kleuren net zo goed van een ander land zouden kunnen zijn en dreef de spot met de actie van Almelo. Lubach: "Griekenland liet weten: We snappen niet waar we die steun aan hebben verdiend. Maar hartstikke bedankt Almelo."

De gemeente Almelo heeft zelf geen reactie gegeven op de satire. Een woordvoerster van de gemeente benadrukte dat deze luchtigheid past bij dergelijke programma's, maar dat het niet gepast is voor de gemeente om te reageren, gezien de ernst van de situatie. Ze merkte op dat de Egbert Gorterbrug eerder 's avonds verlicht was als blijk van medeleven bij tragische gebeurtenissen in de wereld, zoals de oorlog in Oekraïne, waarbij de brug blauw en geel kleurde. De verlichting van de brug wordt uitgevoerd met duizenden ledlampjes, die slechts één kleur tegelijk kunnen tonen, waardoor het onmogelijk is om een volledige vlag weer te geven.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 13/10/2023

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Almelo
Twentepoort Oost 34
7609 RG Almelo

Makelaar Almelo  iQ Makelaars Almelo
Makelaar Almelo  0546 305 301
Whatsapp +31 6 135 274 00

0546 - 305 301

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen