iQ Makelaars Feedbackcompany
9.5 10
202 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Buurjongen voorkomt grotere tragedie bij woningbrand in Almelo

1 minuten lezen

Terug

Een brand in Almelo veroorzaakte aanzienlijke schade aan een woning, maar als het niet was voor de snelle actie van de 17-jarige buurjongen, had de situatie nog erger kunnen zijn. Rond 03.30 uur merkte hij de rode gloed en vlammen op achter het huis van de buren, wat hem aanzette om zijn moeder en stiefvader te waarschuwen.

Vlammenzee

De woning aan de Hendrick de Keyserstraat werd zwaar getroffen door de brand. Timmerlui waren bezig met het dichttimmeren van de vernielde kozijnen, aangezien er geen enkel raam meer heel was. De bewoner, die met zijn moeder in het huis woonde, bevond zich buiten het huis in overleg met verzekeraars en hulpdiensten. De komende zes maanden zal hij waarschijnlijk niet in staat zijn om zijn huis te bewonen.

De brand was ontstaan aan de achterkant van het huis, onder of bij een afdak, hoewel de exacte oorzaak nog niet is vastgesteld. De buren, gealarmeerd door de buurjongen, probeerden het vuur te blussen met een tuinslang, terwijl de bewoner in paniek zijn katten in het huis zocht voordat hij ook het huis ontvluchtte. De brandweer en politie arriveerden snel, waardoor de hele buurt werd gewekt en toeschouwer was van het spektakel.

Schade

Hoewel de brand zich beperkte tot één woning, ontsnapten ook de buren niet aan schade. De hitte van de brand verschroeide delen van de schutting en vernietigde een nieuwe barbecue, een elektrische fiets en tuinmeubilair. Ondanks de materiële verliezen kwamen de bewoner en zijn katten ongedeerd uit de vuurzee. De buurman benadrukte zijn dankbaarheid voor de alertheid van zijn stiefzoon, die mogelijk een veel ernstigere uitkomst heeft voorkomen.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 12/08/2023

Contact

iQ Makelaars Almelo
Twentepoort Oost 34
7609 RG Almelo

Makelaar Almelo  iQ Makelaars Almelo
Makelaar Almelo  0546 305 301
Whatsapp +31 6 135 274 00

0546 - 305 301

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen