iQ Makelaars Feedbackcompany
9.5 10
202 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Drakensteyn Flats in Almelo ondergaan duurzame renovatie

2 minuten lezen

Terug

De Flats Drakensteyn in Almelo, gebouwd in 1974 toen de wijk Schelfhorst ontstond, gaan een ingrijpende duurzame transformatie tegemoet. De komende anderhalf jaar zullen 186 woningen aan Drakensteyn worden gerenoveerd, wat een aanzienlijke impuls betekent voor de verduurzaming van het woningbestand in Almelo.

Nieuwe Duurzame Look

De woonblokken met appartementen, die dateren uit 1974, zijn door de jaren heen wel onderhouden door woningstichting St. Joseph, maar een ingrijpende vernieuwing bleef tot nu toe uit. Vanaf half januari wordt hier verandering in gebracht.

Projectleider Arnout Schuringa legt uit dat de woningen in verticale rijen van drie of vier worden aangepakt, vanwege de verticale leidingen en riolering. "Het is handiger om die dan in één keer aan te pakken."

De renovatie omvat meer dan alleen schilderwerk en nieuwe tegels. Huurders kunnen uitkijken naar een nieuwe keuken, badkamer, toilet, verwarming, beglazing, meterkast, en vier zonnepanelen die rechtstreeks op hun netwerk worden aangesloten. Tegelijkertijd wordt ook het dak op de bovenste verdieping vernieuwd en geïsoleerd. "De hele jas wordt ingepakt," vat Schuringa samen.

Bewoner Bulters, die al in een van de drie woningen woont waar de renovatie als proef is uitgevoerd, is tevreden. Hij koos voor inductie in zijn nieuwe keuken en benadrukt dat de renovatieperiode van drie weken hem meeviel.

Overlast

De 87-jarige Meike Eysker kijkt uit naar de vernieuwing maar vreest de overlast. "Daar maak ik me wel zorgen over. Daarbij, ik moet nog maar zien of ik het meemaak. Ik ben 87 hè."

Tijdens de renovatie zijn er twee woningen waar bewoners overdag kunnen verblijven. Schuringa legt uit: "We noemen het pauzewoningen. Daar is koffie en thee, en er staan wasmachines. Voor bewoners met medische urgentie zijn er speciale logeerwoningen waar ze drie weken gratis kunnen wonen." Bulters maakte geen gebruik van de pauzewoningen. "Nee joh, waarom zou ik. Die lui hebben keurig gewerkt, waarom zou ik ergens anders gaan zitten?"

De renovatie van de appartementen aan Drakensteyn is onderdeel van de opdracht van het Rijk voor de woningstichtingen in Almelo. Ze hebben de opdracht om het woningbestand energieneutraal te krijgen voor 2050. Volgens de laatste stand van zaken is 99,5 procent van de bewoners aan Drakensteyn akkoord met de verduurzaming van hun woning. Schuringa concludeert: "Het is even drie weken afzien, maar dan heb je wel weer voor dertig jaar een mooie woning."

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 07/12/2023

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Almelo
Twentepoort Oost 34
7609 RG Almelo

Makelaar Almelo  iQ Makelaars Almelo
Makelaar Almelo  0546 305 301
Whatsapp +31 6 135 274 00

0546 - 305 301

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen