iQ Makelaars Feedbackcompany
9.5 10
202 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Gemeentebestuur Almelo bezorgd door grootschalig zonnepark

1 minuten lezen

Terug

In een opmerkelijke draai van gebeurtenissen heeft het gemeentebestuur van Almelo twijfels geuit over de aanleg van een immens zonnepark aan de noordkant van de stad. Hoewel het park Almelo groene stroom zal leveren, heeft het plaatsgebrek gecreëerd voor andere ontwikkelingen, met name huizenbouw. Het zonnepark, dat in juli van start gaat, zal maar liefst 50 hectare beslaan, inclusief grote stroken natuur rondom de zonnepanelen. Hierdoor wordt het gebied in het noorden van Almelo vrijwel volledig afgesloten voor verdere bouwactiviteiten.

Ambitie

De gemeente, die de ambitie heeft om in de komende tien jaar 4000 huizen te bouwen, erkent dat er weinig aan de situatie kan worden gedaan. Hoewel er al vergunningen voor het zonnepark zijn afgegeven en contracten zijn ondertekend, is wethouder Eugène van Mierlo van plan om met de initiatiefnemers te overleggen over het verkorten van de exploitatieperiode van delen van het zonnepark naar 15 jaar. Dit zou ruimte creëren voor toekomstige woningbouw.

Klimaatfonds is voor

De directeur van het Klimaatfonds Nederland, dat verantwoordelijk is voor de aanleg van het zonnepark, betreurt de gang van zaken. Hij wijst erop dat de grond oorspronkelijk door aannemers was gekocht met het doel er huizen te bouwen. Het Klimaatfonds is niet bereid om delen van het zonnepark al na 15 jaar te ontmantelen, omdat de investeringen dan nog niet zijn terugverdiend. De gemeente zal met passende compensatie moeten komen om dit voorstel aantrekkelijk te maken.

Met de aanleg van dit grootschalige zonnepark in Almelo zal de stad kunnen profiteren van groene energie. Echter, het plaatsgebrek dat hierdoor ontstaat, zorgt voor zorgen en een lastige afweging tussen duurzame energieopwekking en de behoefte aan woningbouw in de toekomst.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 05/07/2023

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Almelo
Twentepoort Oost 34
7609 RG Almelo

Makelaar Almelo  iQ Makelaars Almelo
Makelaar Almelo  0546 305 301
Whatsapp +31 6 135 274 00

0546 - 305 301

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen