iQ Makelaars Feedbackcompany
9.5 10
200 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Huize Alexandra moet plaatsmaken voor woonwijk

1 minuten lezen

Terug

Huize Alexandra, het voormalige meisjesinternaat, staat te koop en zal plaatsmaken voor een nieuwe woonwijk. Momenteel biedt het onderdak aan ongeveer driehonderd Oekraïense vluchtelingen, voornamelijk vrouwen en kinderen. De gemeente Almelo voelt zich moreel verplicht hen op te vangen zolang de oorlog in Oekraïne voortduurt. De sloop van Huize Alexandra zal begin 2025 plaatsvinden, en de koper van het terrein is verplicht een woonwijkje te bouwen.

Het complex, dat bekendstaat onder de naam buitenplaats 't Hag, wordt publiekelijk te koop aangeboden via de website van de gemeente en Tendernet. Ontwikkelaars worden uitgenodigd om een bod uit te brengen, waarbij zij ook een plan voor de woningbouw moeten presenteren. Het terrein van 3,5 hectare biedt volop mogelijkheden voor een aangename nieuwe buurt met groene ruimtes, goed bereikbaar dankzij de nabijheid van de ringweg.

Wethouder Eugène van Mierlo (CDA) benadrukt dat naast een substantieel bedrag ook de kwaliteit van het plan een belangrijke rol zal spelen bij de selectie van de ontwikkelaar. De winnende bieder zal een groot stuk bouwgrond verwerven, waar ruimte is voor enkele honderden woningen. De sloop van Huize Alexandra en de lege school aan de achterkant van het complex is toegewezen aan de firma Dusseldorp uit Borne, die naar schatting ruim een half jaar nodig zal hebben om de klus te klaren. De gemeente Almelo heeft 750.000 euro gereserveerd voor de sloop.

Wethouder Van Mierlo benadrukt dat de gemeente niet alleen kan zorgen voor de realisatie van hun ambities op deze locatie. Ze nodigen projectontwikkelaars uit om met creatieve en aantrekkelijke plannen te komen, zodat er een unieke binnenstedelijke wijk kan ontstaan op deze historische plek.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 23/06/2023

Contact

iQ Makelaars Almelo
Twentepoort Oost 34
7609 RG Almelo

Makelaar Almelo  iQ Makelaars Almelo
Makelaar Almelo  0546 305 301
Whatsapp +31 6 135 274 00

0546 - 305 301

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen