iQ Makelaars Feedbackcompany
9.5 10
202 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Nieuwe Woonkansen: 34 Huurhuizen Verrijzen in Nijverdal en Hellendoorn

1 minuten lezen

Terug

De woningmarkt in Nijverdal en Hellendoorn, die tot nu toe als vastgelopen werd beschouwd, krijgt volgend jaar een nieuwe impuls. De eerste vijftien flexwoningen zullen hun intrede doen in Nijverdal, terwijl negentien huizen aan de Leerlooierstraat in Hellendoorn worden opgeleverd.

Nieuwe Huizen in Nijverdal en Hellendoorn

Oorspronkelijk hadden de gemeente Hellendoorn en woningcorporatie Reggewoon het doel om dit jaar vijftig flexwoningen te realiseren, maar dit wordt doorgeschoven naar 2024. Het vinden van geschikte locaties voor deze tijdelijke woningen blijkt uitdagend, vooral vanwege het verzet van omwonenden. Recentelijk werd de bouw van negen flexwoningen op het terrein van een voormalige kleuterschool in Nijverdal geannuleerd vanwege buurtprotesten.

In Nijverdal zal de bouw van vijftien flexwoningen van start gaan op het terrein van het voormalige installatiebedrijf Hofman aan het Nijveldserf, achter de Hema. Deze woningen, gepland om in juni 2024 gereed te zijn, zullen na tien jaar worden omgebouwd tot vijf eengezinswoningen met een tuin.

Kosten

De gemeente Hellendoorn draagt de kosten van dit bouwproject, een bedrag van 117.375 euro, om de bouw van de flexwoningen mogelijk te maken. Het ontbreekt aan voldoende ruimte voor parkeren op eigen terrein, wat een bijdrage in het gemeentelijk parkeerfonds vereist. Daarnaast neemt de gemeente de kosten voor herinrichting van het aangrenzende openbare gebied op zich en huurt tien jaar lang het terrein voor ruim 95.000 euro.

De flexwoningen, bedoeld voor verschillende doelgroepen zoals starters, ouderen, gezinnen, alleenstaanden, statushouders, en mensen met urgente huisvestingsbehoeften, worden verhuurd door woningcorporatie Reggewoon.

Op het terrein van de voormalige Blenkeschool aan de Leerlooierstraat in Hellendoorn worden in 2024 negentien sociale huurwoningen gebouwd. Dit omvat zeven levensloopbestendige woningen en een complex met twaalf appartementen. De bouw, die in het eerste kwartaal van start gaat, moet tegen het einde van volgend jaar voltooid zijn. Deze woningen zijn bestemd voor huurders van Reggewoon, waarvan een beperkt aantal is gereserveerd voor starters. Reggewoon hoopt dat dit nieuwbouwproject de doorstroming op de lokale woningmarkt zal bevorderen.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 08/12/2023

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Almelo
Twentepoort Oost 34
7609 RG Almelo

Makelaar Almelo  iQ Makelaars Almelo
Makelaar Almelo  0546 305 301
Whatsapp +31 6 135 274 00

0546 - 305 301

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen