iQ Makelaars Feedbackcompany
9.5 10
202 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Parkeren in Hengelo wordt duurder en vreest voor bezoekersuittocht naar Borne

minder dan 1 min.

Terug

Het 'Shop-and-Go'-parkeersysteem, geïntroduceerd in 2020 door Wethouder Gerard Gerrits, verdwijnt met stijgende parkeertarieven vanaf 1 januari 2024, wat Lokaal Hengelo zorgen baart.

Tariefstijging op Straat en in Garages

Op 1 januari 2024 zullen de parkeertarieven in Hengelo stijgen. Het parkeren op straat zal toenemen van €1,90 naar €2,10. Ook in de parkeergarages gaan de prijzen omhoog. De gemeente Hengelo verdedigt deze beslissing door te wijzen op het feit dat de tarieven de afgelopen jaren ongewijzigd zijn gebleven. Hoewel de binnenstad recentelijk onderhevig was aan renovaties, waaronder werkzaamheden bij het Wetplein, heeft de gemeente besloten de tarieven nu te verhogen.

Afschaffing van Gratis Shop-and-Go

Gelijktijdig met de tariefstijging verdwijnen ook de gratis 'Shop-and-Go' parkeerplaatsen. Deze dertien parkeerplaatsen in en rond het centrum boden bezoekers de mogelijkheid om hun auto gedurende een halfuur kosteloos te parkeren. Het handhaven van dit systeem bleek echter problematisch, zoals blijkt uit de plannen van de gemeente. Hoewel er overwogen is om speciale parkeerautomaten met een nultarief te plaatsen, is hier vanaf gezien vanwege de hoge kosten.

Bezorgdheid om Verlies van Bezoekers

Lokaal Hengelo uit bezorgdheid dat bezoekers na de coronaperiode en de recente herinrichting van het marktplein de stad zullen vermijden vanwege deze veranderingen. De gemeente daarentegen stelt dat de aantrekkelijkheid van de stad bepalend is voor het aantal bezoekers, niet de parkeertarieven.

Het lot van Hengelo's aantrekkingskracht voor bezoekers staat nu ter discussie, aangezien de parkeertarieven stijgen en het Shop-and-Go-systeem verdwijnt.

 

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 15/09/2023

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Almelo
Twentepoort Oost 34
7609 RG Almelo

Makelaar Almelo  iQ Makelaars Almelo
Makelaar Almelo  0546 305 301
Whatsapp +31 6 135 274 00

0546 - 305 301

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen