iQ Makelaars Feedbackcompany
9.5 10
202 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Twentse woningmarkt in beweging: prijzen stijgen

minder dan 1 min.

Terug

Uit het kwartaalrapport van makelaarsvereniging NVM blijkt dat er weer dynamiek is in de Twentse woningmarkt, maar kopers hebben nog geen reden tot juichen. De prijzen stijgen weer (+2,8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal), er wordt vaker overboden dan voorheen en huizen staan korter te koop.

Voorzitter Marloes Haarhuis van de NVM Twente is tevreden met de huidige ontwikkelingen en merkt op dat de markt weer in beweging is. In het tweede kwartaal werden bijna 1100 woningen verkocht, wat een stijging van 14 procent betekent ten opzichte van de eerste drie maanden. Het aantal te koop gezette woningen in Twente nam met 20 procent toe. De gemiddelde transactieprijs van een woning in Twente steeg met 2,8 procent naar 338.000 euro.

Met name de prijzen van appartementen zijn sterk gestegen, met bijna tien procent in het afgelopen kwartaal. Vergeleken met vorig jaar zijn appartementen in de regio nu bijna zes procent duurder.

Ondanks de stijgende prijzen schrikken kopers niet af, aldus de NVM. Kopers voelen meer zekerheid nu de energiecrisis lijkt af te nemen en de hypotheekrente al geruime tijd stabiel is rond de vier procent. Het percentage overbiedingen is afgenomen ten opzichte van vorig jaar, maar het aantal biedingen boven de vraagprijs neemt weer toe. Huizen in Twente staan gemiddeld 76 dagen te koop, zes dagen minder dan in het eerste kwartaal. Dit alles wijst volgens Haarhuis op een optimistische markt.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 07/07/2023

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Almelo
Twentepoort Oost 34
7609 RG Almelo

Makelaar Almelo  iQ Makelaars Almelo
Makelaar Almelo  0546 305 301
Whatsapp +31 6 135 274 00

0546 - 305 301

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen