iQ Makelaars Feedbackcompany
9.5 10
202 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Uitbreiding in Daarle: Twee nieuwe woningbouwlocaties om leegloop te voorkomen

1 minuten lezen

Terug

Bevordering van Leefbaarheid: Nieuwbouwinitiatieven in Daarle om jongeren te behouden

Al geruime tijd gonst het van geruchten in Daarle, en nu is het officieel: er wordt eindelijk gebouwd in het dorp. De goednieuwsshow is dat niet één, maar twee locaties aan de zuidkant van de dorpskern worden aangewezen voor woningbouw, wat vooral positief is voor woningzoekende starters.

Lokale Zorgen: Dreigende leegloop en gebrek aan betaalbare koopwoningen

Plaatselijk Belang Daarle heeft herhaaldelijk alarm geslagen over de dreigende leegloop in het dorp, waar jongeren geen betaalbare koopwoningen kunnen vinden. De voorzitter, Franciska Willems, begrijpt de keuzes van jongeren om elders te zoeken, maar benadrukt de noodzaak van nieuwe aanwas voor het behoud van verenigingen, winkels en andere voorzieningen in Daarle.

Concrete Plannen: Samenwerking voor ongeveer 25 nieuwe woningen

Roelofs & Haase Projectontwikkeling en aannemersbedrijf Valk hebben plannen voor ongeveer 25 nieuwe woningen aan beide zijden van de Kerkallee. Gerdinand Valk, directeur-eigenaar, deelt de ambitie om samen te bouwen aan veertien huizen op maisland, waaronder vrijstaande woningen, twee-onder-een-kappers en een rij van vijf specifiek bestemd voor starters.

Vertraging en Vooruitzichten: Geuronderzoek en optimistische prognoses

Gerdinand Valk benoemt de vertraging in de plannen door een noodzakelijk geuronderzoek. Hij hoopt dat de eerste schop eind 2024 of begin 2025 in de grond kan, hoewel dit zijn 'meest optimistische prognose' is. Aan de Hellendoornseweg zal aannemersbedrijf Valk bouwen zodra een woning is verkocht, om de langverwachte nieuwbouw in Daarle te versnellen.

Toekomstige Gesprekken: Voorzitter pleit voor meer woningbouwprojecten

Plaatselijk Belang-voorzitter Willems wil spoedig met de gemeente in gesprek over toekomstige bouwprojecten. Zij benadrukt dat hoewel de 25 nieuwe woningen een stap in de goede richting zijn, er meer huizen nodig zijn om de grote problemen op de woningmarkt in Daarle volledig op te lossen. Zij pleit voor een centrale plek aan de zuidkant van het dorp als mogelijke oplossing.

 

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 26/01/2024

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Almelo
Twentepoort Oost 34
7609 RG Almelo

Makelaar Almelo  iQ Makelaars Almelo
Makelaar Almelo  0546 305 301
Whatsapp +31 6 135 274 00

0546 - 305 301

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen