iQ Makelaars Feedbackcompany
9.5 10
202 reviews
iQ Makelaars Funda
9.4 10

Verzet tegen komst Hornbach groeit in Almelo

minder dan 1 min.

Terug

Het verzet tegen de komst van de bouwmarkt Hornbach in Almelo bereikt ongekende hoogten. Maar liefst 732 bezorgde omwonenden hebben een beroepschrift ingediend bij de Raad van State. De boodschap is duidelijk: "Niemand in de buurt wil Hornbach op deze locatie." De beschuldigende vinger wijst naar de gemeente.

Dit markeert een nieuw hoofdstuk in een langlopende kwestie die al meer dan tien jaar speelt. Het plan is dat Hornbach een grote bouwmarkt met tuincentrum bouwt aan de rand van de woonwijk 't Nijrees, op een uitgestrekt grasland op de hoek van de Henriëtte Roland Holstlaan en de Nijreessingel.

Het verzet van de omwonenden richt zich op verschillende aspecten. Ze maken zich zorgen over de mogelijke gevolgen van de komst van Hornbach voor hun leefomgeving. Het verkeer, de geluidsoverlast en de verstoring van het karakter van de wijk zijn slechts enkele zorgen die worden geuit. Daarnaast voelen de omwonenden zich niet gehoord door de gemeente, die volgens hen onvoldoende rekening heeft gehouden met hun bezwaren en de wensen van de buurt.

De strijd tegen Hornbach in Almelo heeft een lange geschiedenis. Eerdere rechtszaken, bezwaarprocedures en politieke debatten hebben de discussie rondom dit bouwproject al jarenlang gevoed. Met het indienen van het beroepschrift bij de Raad van State hopen de omwonenden dat er alsnog naar hun zorgen en bezwaren wordt geluisterd en dat de komst van Hornbach op deze locatie wordt tegengehouden.

Bron: AD

Publicatiedatum 21/05/2023

Contact

iQ Makelaars Almelo
Twentepoort Oost 34
7609 RG Almelo

Makelaar Almelo  iQ Makelaars Almelo
Makelaar Almelo  0546 305 301
Whatsapp +31 6 135 274 00

0546 - 305 301

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring. Benieuwd naar de verhalen?

Bekijk alle beoordelingen